Komedon Nedir? Açık ve Kapalı Komedon
Komedon Nedir? Açık ve Kapalı Komedon
Açık ve kapalı komedon nedir?, Komedonlar, ciltte gözeneklerin tıkanması sonucu oluşan beyaz ya da siyah noktalardır. Siyah noktalar, gözeneklerin açık olduğu bölgelerde oluşurken, beyaz noktalar gözeneklerin kapalı olduğu bölgelerde oluşur. Komedonlar genellikle yağlı cilt tipine sahip bireylerde ve ergenlik döneminde daha sık görülür.
Açık ve kapalı komedon nedir?
Açık ve kapalı komedon nedir?,
Komedonlar, ciltte gözeneklerin tıkanması sonucu oluşan beyaz ya da siyah noktalardır. Siyah noktalar, gözeneklerin açık olduğu bölgelerde oluşurken, beyaz noktalar gözeneklerin kapalı olduğu bölgelerde oluşur. Komedonlar genellikle yağlı cilt tipine sahip bireylerde ve ergenlik döneminde daha sık görülür. Kapalı komedon neden çıkar?
Kapalı komedon neden çıkar?,
Komedon, ciltte yağ üretiminden sorumlu olan sebum, kıl folikülleri veya gözeneklerdeki tıkanmaya bağlı oluşan ve küçük şişlikler halinde nokta görünümünde beliren cilt lekeleridir. Açık (siyah nokta) ve kapalı (beyaz nokta) türü olan komedon, bir sivilce türü olarak ortaya çıkar. Hangi içerikler komedon yapar?
Hangi içerikler komedon yapar?,
Kapalı Komedon Neden olur? Kapalı komedonlar, genellikle yağ bezlerinin aşırı üretimine ve gözeneklerin tıkanmasına bağlı olarak ortaya çıkar. Ciltteki yağ (sebum) ve ölü deri hücreleri, gözenekleri tıkayarak cilt yüzeyinde siyah nokta oluşturmazlar, ancak gözeneklerin içinde birikirler. Kapalı komedonlar ne kadar sürede geçer?
Kapalı komedonlar ne kadar sürede geçer?,
Alginik Asit ve Alginatlar: Ciltte film oluşturarak gözenekleri tıkayabilir ve komedon oluşumunu teşvik edebilir. Butylene Glycol : Bu bileşen, nemlendirici ve çözücü özellikleriyle bilinir ancak bazı cilt tiplerinde komedojenik olabilir ve gözenekleri tıkayarak komedon oluşumunu teşvik edebilir. Komedon temizliği nasıl yapılır?
Komedon temizliği nasıl yapılır?,
Kapalı komedon, düzenli bir şekilde temizlenen cilt yüzeyinde uzun süre kalmamaktır. Cilt bakımı aşamalarının düzenli bir şekilde yürütülmesi ile en fazla bir hafta içerisinde yok olabilmektedir. Aşırı düzeyde şiş ve ağrılı komedonların geçmesi ise daha uzun sürelerde gerçekleşebilmektedir. Yüzdeki beyaz komedonlar nasıl geçer?
Yüzdeki beyaz komedonlar nasıl geçer?,
Gözenek çevresinde yer alan komedonlar hafif bir bası ile çıkarılır. Ardından salisilik asid peeling ya da türevi olan malzemeler ile cildin soyulması sağlanır. Kapalı olan komedonlar elle sıkma yöntemiyle temizlendiğinden gözenek yapısına hiçbir zarar vermeden tedavi tamamlanmış olur. Komedon kendi kendine geçer mi?
Komedon kendi kendine geçer mi?,
Beyaz noktaların , yani kapalı komedonların tek tedavisi mekanik yol ile cilt bakımıdır. Çünkü cilt yumuşadıktan sonra bu beyaz noktaların boşaltılması gerekir. Bunu da tecrübeli estetisyenlerin dermatolog gözetiminde yapması, cildinize kalıcı hasar oluşturulmaması açısından çok önemlidir. Komedon nasıl geçer?
Komedon nasıl geçer?,
Komedon iz bırakır mı? Eğer komedonlar sıkılır veya yanlış şekilde işlem görürse, ciltte iz bırakma riski artabilir. Komedonlar genellikle kendiliğinden geçici olabilir ve iz bırakmadan iyileşebilir. Ancak bazı durumlarda komedonlar iltihaplı hale gelebilir veya sıkıldığında cildin derin tabakalarına zarar verebilir. Güneş kremi kapalı komedon yapar mı?
Güneş kremi kapalı komedon yapar mı?,
Komedonların geçmesi için düzenli cilt temizliği, nemlendirme, yağlı ve ağır makyaj ürünlerinden kaçınma, saçları yüzden uzak tutma gibi önlemler alınabilir. Ayrıca, komedonları azaltmaya yardımcı olabilecek cilt bakım ürünleri kullanılabilir. Hangi yiyecekler komedon yapar?
Hangi yiyecekler komedon yapar?,
Çoğu güneş koruyucu kremlerin içeriği, yapısı yoğundur ve bu tür içerikli ürünleri kullanmamaları gerekir çünkü, yağlı cilt yapısına daha fazla yağ üretmesine sebebiyet verir, komedon lar fazlalaşır ve akneye dönüşür. Komedon aha mı BHA mı?
Komedon aha mı BHA mı?,
Rafine şeker dışında beyaz ekmek, pizza hamuru ve diğer beyaz unlu mamüller, bisküvi-kraker, mısır gevreği (corn flakes) gibi gıdalar da yüksek glisemik indekse sahiptir ve bunun gibi gıdaların fazla tüketilmesi akneyi artırma potansiyeline sahiptir. Komedon akne midir?
Komedon akne midir?,
Aslında BHA/salisilik asit tek başına komedon, sivilce gibi problemlerde diğerlerinden çok daha etkili. Çünkü yağda çözünüyor, yağı çözüyor, yani gözeneklerden içeri girip ciltteki komedonu eritiyor. AHA sınıfı ise suda çözünüyor yani daha çok cilt yüzeyiyle ilgileniyor.