Caferilik Ve Hanefilik Arasındaki Farklar

Caferilik Ve Hanefilik Arasındaki Farklar, Caferi mezhebi neye inanır?, Caferiler neden 3 vakit namaz kılar?, Caferi mezhebi hak mı?, Caferiler camiye gider mi?, Caferiler kime inanır?


Caferilik Ve Hanefilik Arasındaki Farklar

Caferi mezhebi neye inanır?, Caferi mezhebinde farz kabul edilen; Ayât namazı, büyük oğul üzerine farz olan namaz, Hanefi mezhebinde ayat namazı sünnet ve müstehap kabul edilmekte, büyük oğul üzerine farz olan namaz uygulaması ise Hanefi mezhebinde yoktur.

Caferi mezhebi neye inanır?

Caferi mezhebi neye inanır?, Caferi mezhebinde farz kabul edilen; Ayât namazı, büyük oğul üzerine farz olan namaz, Hanefi mezhebinde ayat namazı sünnet ve müstehap kabul edilmekte, büyük oğul üzerine farz olan namaz uygulaması ise Hanefi mezhebinde yoktur.

Caferiler neden 3 vakit namaz kılar?

Caferiler neden 3 vakit namaz kılar?, İsnâaşerîyye mezhebinin fıkıh ekolü olan Câferîlik'teki dini hukuk veya şeriat ilkeleri, Kur'an ve sünnetten çıkarılır. Sünni ve Şiilik arasındaki farklılık Şiiliğin Muhammed'den sonra ilk yöneticinin hem peygamberin vasiyetiyle hem de İlahi seçimle Ali olması gerektiğine inanılmasıdır.

Caferi mezhebi hak mı?

Caferi mezhebi hak mı?, Çünkü günün ilk tarafı sabah namazının vakti, ikinci tarafı ise öğleyle ikindinin vaktidir. Gecenin ilk yarısı da akşamla yatsının vaktidir. O halde bu âyetten, Ehl-i Beyt'ten nakledilen görüşün doğruluğu ortaya çıkmaktadır. Çünkü biz de bu namazların vakitlerinin müşterek olduğu görüşündeyiz.

Caferiler camiye gider mi?

Caferiler camiye gider mi?, Mahmut Şeltut'un fetvası şöyledir: “Oniki İmam Mezhebi olarak meşhur olan Caferî Mezhebi diğer Ehl-i Sünnet mezheplerinde olduğu gibi tabi olunabilecek ve şeriata uygun bir mezheptir.

Caferiler kime inanır?

Caferiler kime inanır?, Caferî mezhebinde başta namaz olmak üzere, bazı ibadetler Sünnî mezheplere göre oldukça farklılık arz eder. Bu sebeple, Caferîler için gittikleri her yeni yerleşim bölgesi kendilerine ait bir cami ihtiyacını doğurmaktadır.

Caferi Mezhebi Ehli Sünnet midir?

Caferi Mezhebi Ehli Sünnet midir?, Bu mezhebin bir diğer adı da Imamiyye'dir. İmamiyye, Hz. Peygamber'in ölümünden sonra Hz. Ali, onun çocuklarını ve torunlarınıhem Allah' m emri hem de peygamberin tayini ve vasiyeti ile meşru imam olarak kabul ederek on iki imama inanınayı iman esaslarından sayanların mezhebi dir.

Caferiler oruç tutar mi?

Caferiler oruç tutar mi?, Caferilik mezhebini Ehli Sünnet mezheplerinden sayılmamasını sağlayan asıl unsurun itikadi meselelerden olan imamet inancıdır.

Caferi alevi mi?

Caferi alevi mi?, Oruç: Caferilere göre oruç Hanefilerde olduğu gibi farz, müstehab ve haram olmak üzere üç kısma ayrılır; farz olan oruçlar da yine, asıl bakımından farz olanlar ve herhangi bir sebep dolayısıyla farz olanlar şeklinde ikiye ayrılır.

Caferiler neden aşure yemez?

Caferiler neden aşure yemez?, Alevîliğin tarihte etkilendiği dinsel gruplardan biri de Câferîliktir. Ancak Anadolu Alevilerinin kendilerine özgü bir inanç yapılanmaları vardır. Bu yapılanma Şiilikle de Sünnilikle de farklılaşan nitelikler içerir.

Türkiyede Caferiler nerede yaşar?

Türkiyede Caferiler nerede yaşar?, O yokluk ve açlık günlerinde Nuh'un gemisinde, bu onuncu günde gemide kaynatılan gıda da “aşure'dir. Muharrem'in onuncu gününde aşure yapılması bu nedenledir. Ancak Caferilerin Muharrem ayında yas tuttukları için “aşure” değil “helva” dağıttığı biliniyor. Dolayısıyla okurumuz haklı.

Caferilerde ezan nasıl okunur?

Caferilerde ezan nasıl okunur?, 680 yılında Kerbelâ'da Hz. Muhammed'in Ali ve Fatıma'dan doğma torunu Hüseyin'in öldürüldüğü o günü Caferiler, 1383 yıldır yas merasimleriyle anıyor. İstanbul ve Iğdır'da yaşayan Caferi toplumundan kanaat önderleriyle, Ehl-i beyt alimleriyle, imamlarıyla ve sokaktaki Caferiler ile konuştuk.

Caferiler hacca gider mi?

Caferiler hacca gider mi?, Caferi inancına göre akşam ezanının okunması için havanın tamamen kararması beklenirken, 200 metre ilerideki başka bir camide de 10 dakika sonra akşam ezanı okunuyor. İki mezhep arasındaki bu farklılık nedeniyle, aynı kentte yaşayan Sünni ve Caferi vatandaşlar 7 dakikalık arayla iftarını açmış oluyor.

Diğer Blog Yazıları
Blog