Piccini Chianti nedir?
Piccini Chianti nedir?,
İtalya'nın DOCG statüsündeki bölgesinin Sangiovese ve Ciliegiolo üzümlerinden yapılmış. 12.5 derece alkollü. Açık yakut tonlarında. Burunda kiraz kokuları canlı ve belirgin. Damakta da meyvemsi ve çok hafif baharlı. Piccini şarap nasıl?
Piccini şarap nasıl?,
Siyah frenküzümü ve turunçgil çağrışımlı aromalara sahip. Damakta orta gövdeli, canlı asiditeli, yumuşak tanenli ve çok rapat içimli. Meyvemsi, çiçeksi, sevimli ve canlı bir kırmızı. 16 derecede servis edilmeli, pizza, pide, etli-kıymalı hamurişleri, köfte ve burgerlerle denenmeli. 1-2 yıl içinde yudumlanmalı. Chianti nasıl bir şarap?
Chianti nasıl bir şarap?,
Chianti Classico, çok yönlü şaraplardan biridir. Hafif baharatlı, dengeli ve kuru, kiraz, menekşe tadına sahip bu yakut kırmızısı şarabı, basit makarna yemeklerinin yanı sıra zengin, yağlı ana yemekleri ile tercih edebilirsiniz. Bu şarabı ayrıca bir peynir ve şarküteri tabağı ile de eşleştirebilirsiniz. Piccini şarap ne kadar?
Piccini şarap ne kadar?,
672 TL ( + – ) Fiyatlar tadımın yapıldığı tarihe aittir. Piccini nerenin şarabı?
Piccini nerenin şarabı?,
Toskana'nın ünlü bölgesi Chianti'nin şaraplarının yüzde 10'unu üreten asırlık Piccini firması da şaraplarını renkli yöntemlerle pazarlayan bir firma. Dördüncü kuşak sahipleri Mario ve Martina Piccini de kendilerini ikinci karedeki gibi sevimli fotoğraflarla tanıtıyor. Piccini nedir?
Piccini nedir?,
Kuzey İtalya'nın Glera üzümlerinden yapılan doğal köpüren şarap. Chianti şarap hangi üzümden yapılır?
Chianti şarap hangi üzümden yapılır?,
Bir şarabın Chianti adını koruması için en az %80 Sangiovese üzümlerinden üretilmiş olması gerekir. En iyi şarap nasıl anlaşılır?
En iyi şarap nasıl anlaşılır?,
Beyaz şaraplar genellikle açık renkli ve berrak olmalıdır. Kırmızı şaraplar ise genellikle zengin ve doygun renklere sahip olmalıdır. Koku: Şarabın kokusu, onun kalitesini belirleyen önemli bir faktördür. İyi bir şarap, karmaşık ve zengin bir koku profiline sahip olmalıdır. Şarap neden yarım konur?
Şarap neden yarım konur?,
- Kırmızı şaraplar, kadehin yarısına kadar doldurulur. Bundan amaç, şarabın kadeh içinde yumuşakça dolaştırılarak, kadeh içindeki şarap kokusunun daha iyi alınmasını sağlamaktır. Chianti tadi nasil?
Chianti tadi nasil?,
Kiraz, vişne ve menekşe kokulu. Ağızda da canlı ve sevimli, diri asiditeli, tanenleri hafif. Rahat içimli, yumuşak bir “öğle şarabı”. Hafif serinletilerek pizza ve makarnalarla yudumlanmalı. Şarap en iyi nasıl içilir?
Şarap en iyi nasıl içilir?,
Şarap içerken şarabınızı küçük yudumlarla tadın ve asla doğrudan yutmayın. Şarabı ağzınızda hafifçe çalkalayarak tat alma tomurcuklarınızın üzerinde gezdirin. Lezzeti gerçekten özümsemek için yutmadan önce şarabı ağzınızda 5-10 saniye tutmanız elzem. Yuttuktan sonra ağızda kalan tada veya bitişe dikkat edin. Docg ne demek?
Docg ne demek?,
DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita)
DOCG şaraplarının üretimini düzenleyen katı kurallar vardır. Bunların başında izin verilen üzüm çeşitleri, bölge sınırları, üzüm olgunluğu, şarap yapım prosedürleri ve fıçı/şişe olgunlaşması gelir. Bütün DOCG şarapları resmi tadım prosedürlerine tabidir.