Yüksek lisans seminer örnekleri pdf Yüksek lisans seminer örnekleri pdf, Seminer ödevi kaç sayfa olmalı?, Yüksek lisans seminer dersinde ne yapılır?, Seminerde Atıf nasıl yapılır?, Seminer yazısı nasıl yazılır?
Seminer ödevi kaç sayfa olmalı?
Seminer ödevi kaç sayfa olmalı?,
15- Ödevler için herhangi bir sayfa kısıtlaması yoktur. Fakat bir ödev 5 sayfa olamayacağı gibi 25 sayfa da olmamalıdır. Konunun yoğunluğuna göre sayfa sayısı kendini gösterecektir. 16- Özet bölümünde tüm ödevin 150- 200 sözcük tutarında bir özeti yer alacaktır. Yüksek lisans seminer dersinde ne yapılır?
Yüksek lisans seminer dersinde ne yapılır?,
Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programında seminer dersi, öğrencilerin literatür taramasını öğrenmesi, araştırma yöntemlerindeki eksikliklerini fark etmesi ve tez konusunu belirlemesinde katkı sağlayacak şekilde yürütülür. Ayrıca tez konusunu netleştirmesi amaçlanarak çeşitli okumaların da yapılması sağlanır. Seminerde Atıf nasıl yapılır?
Seminerde Atıf nasıl yapılır?,
2.7. Seminer İçinde Kaynak Gösterme: Seminer metni içerisinde atıfta bulunulan her kaynak alfabetik sıraya konulmuş “Kaynaklar” dizininde mutlaka yer almalıdır. Seminerin içerisinde bir kaynağa, yazar soyadı ve kaynak tarihi belirtilerek atıfta bulunulmalıdır. Seminer yazısı nasıl yazılır?
Seminer yazısı nasıl yazılır?,
Seminer yazımında paragraf girintisi 1,25 cm, satır aralığı ise 1,5 tam aralık olmalıdır. Kısaltma, tablo ve şekil listeleri, ön söz, özetler, yararlanılan kaynaklar, ekler ve öz geçmiş yine 1,5 aralıklı, dipnotlar ise tek aralıklı, paragraf aralıkları ise paragraf öncesi ve sonrası 6nk olarak yazılır. Seminer sunumu kaç dakika sürer?
Seminer sunumu kaç dakika sürer?,
Seminer için ayrılan süre en az 30 dakika olmalıdır. Soru-cevap bölümü ile birlikte seminerin en fazla 50 dakikada bitirilmesi önerilir. Sunum sürecinde aşağıdaki plana uyulması önerilir. Seminerde soru sorulur mu?
Seminerde soru sorulur mu?,
Seminer, bir konu üzerine dinleyicilere bilgi sağlamak için düzenlenen, tartışma ve soru sormaya imkan veren oturum ya da toplantıdır. Yüksek lisans seminer dersi kaç kredi?
Yüksek lisans seminer dersi kaç kredi?,
Seminer dersi ve tez çalışması kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Tezli yüksek lisans programı bir eğitim-öğretim döneminde 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dâhil en az dokuz ders ve tez çalışması olmak üzere toplam 120 AKTS kredisinden oluşur. Yüksek lisans seminer verilmezse ne olur?
Yüksek lisans seminer verilmezse ne olur?,
Dört yarıyıl sonunda öğretim planında yer alan kredili derslerini ve seminer dersini başarıyla tamamlayamayan veya bu süre içerisinde Enstitünün öngördüğü başarı koşullarını/ölçütlerini yerine getiremeyen; azami süreler içerisinde ise tez çalışmasında başarısız olan veya tez savunmasına girmeyen öğrencinin ilişiği ... Yüksek lisans seminer dersi zorunlu mu?
Yüksek lisans seminer dersi zorunlu mu?,
(1) Tezli yüksek lisans ve doktora programı öğrencilerinin ders aşamasını tamamlayabilmesi için, anabilim dalları tarafından verilen en az yedi (7) adet dersi ve seminer dersini alıp başarması zorunludur. Seminer sunumunda kaynakça nasıl yazılır?
Seminer sunumunda kaynakça nasıl yazılır?,
2.9 Seminer İçinde Kaynak Gösterme
Seminer içinde kaynak gösterme “soyadı ve yıl” sistemine göre yapılmalıdır. Değinilen eserin yazar(lar)ının yalnız soyad(lar)ı ve eserin yayın yılı yazılmalı, soyadından sonra virgül konulmamalıdır. Seminer Sunumu Nedir?
Seminer Sunumu Nedir?,
SEMİNER DERSİ Tezsiz yüksek lisans programları hariç lisansüstü öğrencilerinin ders döneminde enstitü Tez Yazım Kılavuzuna göre hazırladıkları, öğrencinin danışmanı tarafından onaylanan ve bilimsel bir konunun incelenip irdelenmesine dayanan, sözlü sunulup değerlendirilen yazılı bir metinden oluşan çalışmayı ifade eder ... Tezde metin içi atıf nasıl yapılır?
Tezde metin içi atıf nasıl yapılır?,
Metin İçinde Kaynak Gösterme Örnekleri
İlk seçenek, yazarın soyadına ve araştır- manın yayın tarihine metin içerisinde yer verilmesidir (metin içinde kaynak gösterme); ikinci seçenek ise, metin içinde cümlenin tamamlanıp ardından ilgili bulguya ait kaynağın gösterilmesidir (parantez içinde kaynak göster- me).