Kantaron çiçeği türkiyede nerede yetişir?
Kantaron çiçeği hangi illerde yetişir?, Türkiye'de ise başta Ege Bölgesi ve Akdeniz olmak üzere iç bölgelerde de yetişmektedir. Dünyadaki sarı kantaron türünün 46'sı yetiştiği bölgenin iklimsel veya bölgenin yapısına göre şekillenmiştir. Yani endemik olan sarı kantaron, Batı Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika'da kendiliğinden yetişebilmektedir.
Kantaron çiçeği hangi illerde yetişir?
Kantaron çiçeği hangi illerde yetişir?,
Türkiye'de ise başta Ege Bölgesi ve Akdeniz olmak üzere iç bölgelerde de yetişmektedir. Dünyadaki sarı kantaron türünün 46'sı yetiştiği bölgenin iklimsel veya bölgenin yapısına göre şekillenmiştir. Yani endemik olan sarı kantaron, Batı Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika'da kendiliğinden yetişebilmektedir. Kantaron çiçeği hangi ayda çıkar?
Kantaron çiçeği hangi ayda çıkar?,
Ege bölgesinde yaygın olarak yetiştirildiği görülmektedir. Özellikle Muğla şehrinde çok yaygın bir şekilde sarı kantaron çiçeği yetiştiriciliği yapılmaktadır. Kantaron çiçeğini taze olarak kullanmak için bahçelerde de yetiştirebilirsiniz. Türkiye'nin hemen hemen her bölgesine yetiştirilebilir. Sarı kantaron evde yetişir mi?
Sarı kantaron evde yetişir mi?,
Mayıs-Eylül ayları arasında parlak sarı renkli çiçekler açan 30-80 cm yüksekliğinde çok yıllık otsu bir bitkidir. Yapraklar 5-35 cm, eliptik, oblong veya linear şekildedir. 5 Çiçek yapraklıdır, petaller seyrek siyah noktalı ve bazen çizgilidir. Kapsula 5-9 mm'dir. Sarı kantaron hangi mevsimde olur?
Sarı kantaron hangi mevsimde olur?,
Kantaron çiçeği, ülkemiz de doğada yabani olarak yetişmekte olan bir bitkidir. Ancak kantaron çiçeğinin tohumları da satılmaktadır. İsteyen kişiler bahçelerinde hatta evlerindeki saksılarında bile kantaron çiçeği yetiştirebilir. Şifalı bitkiler arasında yer alan kantaron çiçeği oldukça kolay bir şekilde yetişir. Kaç çeşit kantaron çiçeği var?
Kaç çeşit kantaron çiçeği var?,
Nisan ayında büyümeye başlayan sarı kantaron mayıs ve haziran aylarında hasat edilebilir. Kantaron otu Karadeniz'de yetişir mi?
Kantaron otu Karadeniz'de yetişir mi?,
Yetiştiği bölge ve boyut farklılığına göre yaklaşık 40 farklı çeşit kantaron bitkisi bulunur ve küçük, yıllık bir bitkidir. Geleneksel olarak yara, yüksek ateş, depresyon ve midede şişkinlik gibi bazı sorunları tedavi etmek için kullanılmıştır. Vajina içine kantaron yağı sürülür mü?
Vajina içine kantaron yağı sürülür mü?,
Ülkemizde Marmara, Karadeniz, Ege, Orta ve Doğu Anadolu, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yayılış gösteren sarı kantaron (Hypericum perforatum) çok yıllık otsu bir tıbbi bitkidir. Sarı kantaron ve Kırmızı kantaron arasındaki fark nedir?
Sarı kantaron ve Kırmızı kantaron arasındaki fark nedir?,
Dolayısıyla sarı kantaron yağının vajinal enfeksiyonların tedavisinde güvenli bir şekilde kullanılabileceğini söylemek mümkündür. Kantaron çiçeği olduğunu nasıl anlarız?
Kantaron çiçeği olduğunu nasıl anlarız?,
Kırmızı kantaron yağı, kırmızı veya derin pembe çiçeklere sahip olan Hypericum androsaemum bitkisinden elde edilir. Buna karşılık, sarı kantaron yağı genellikle sarı çiçeklere sahip olan Hypericum perforatumdan elde edilir. Sarı kantaron nasıl çoğaltılır?
Sarı kantaron nasıl çoğaltılır?,
Kantaron bitkisi çiçekleri küçük sarı renkte ve bir tek dalın üzerinde bulunan çiçek demeti şeklinde yer almaktadır. Dal kısmı sağlam bir yapıdadır. Elle koparılması zor özellikte ve sertliktedir. Kantaron yağı yüze sürülür mü?
Kantaron yağı yüze sürülür mü?,
Bitki geleneksel tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyveden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız. Kantaron otunun kilosu ne kadar?
Kantaron otunun kilosu ne kadar?,
Kantaron yağı yüze faydaları olan bir yağ türüdür. Yağın antibakteriyel ve antienflamatuar etkisi cilt sağlığını destekler. Cilde uygulanan kantaron yağı ile cilt üzerinde bulunan patojenik bakterilerin yok edilmesinde yardımcı etkisinden faydalanılır.