Hz. Muhammed'in peygamberlik yönü nedir?
Hz. Muhammed'in peygamberlik yönü ne demek?, İnsanları hakikate ulaştırmak, hak yola çağırmak için elinden gelen çabayı göstermiş; bu uğurda asla yılmamış, korkmamış, ümitsizliğe kapılmamıştır. Hz. Muhammed'in en temel görevi; kendisine gönderilmiş olan Kur'an-ı Kerim'i yaşamak, insanlara bildirmek ve açıklamaktır.
Hz. Muhammed'in peygamberlik yönü ne demek?
Hz. Muhammed'in peygamberlik yönü ne demek?,
İnsanları hakikate ulaştırmak, hak yola çağırmak için elinden gelen çabayı göstermiş; bu uğurda asla yılmamış, korkmamış, ümitsizliğe kapılmamıştır. Hz. Muhammed'in en temel görevi; kendisine gönderilmiş olan Kur'an-ı Kerim'i yaşamak, insanlara bildirmek ve açıklamaktır. Hz. Muhammed'in peygamberlik yönüne delil olan nedir?
Hz. Muhammed'in peygamberlik yönüne delil olan nedir?,
Peygamberlik görevi Hz. Muhammed'e (s.a.v.) Allah'ın (c.c.) emrini tebliğ etme, açıklama, yaşama, örnek olma gibi bazı sorumluluklar yüklemiştir. O, ömrünün son anına kadar bu sorumlulukların bilinciyle yaşamıştır. Peygamber efendimizin insani yönü nelerdir?
Peygamber efendimizin insani yönü nelerdir?,
Resûlullah'a hâtemü'n-nebiyyîn denilmesi (el-Ahzâb 33/40) onun hem nübüvveti nihayete erdiren son peygamber hem de bütün peygamberlerin nübüvvetini tasdik eden (mühürleyen) ilâhî bir delil olduğu şeklinde açıklanmaktadır (Elmalılı, VI, 3906; ayrıca bk. HATM-i NÜBÜVVET). Peygamberimizin Peygamberlik özellikleri nelerdir?
Peygamberimizin Peygamberlik özellikleri nelerdir?,
İslam'ın temel şartlarından biri olan temizlik, Hz. Muhammed'in hayatında dikkat ettiği en önemli konulardan biriydi. Hz. Muhammed'in diğer insani yönleri arasında, cömert, güler yüzlü, saygılı ve çalışkan olması sıralanabilir. Hz. Muhammed'in beşeri yönleri nelerdir?
Hz. Muhammed'in beşeri yönleri nelerdir?,
İslâm geleneğinde peygamberlerin beş zorunlu niteliğinin olduğu kabul edilir. Bunlar günahlardan korunmuş olmak (ismet), doğruluk (sıdk), zeki ve akıllı olmak (fetanet), güvenilirlik (emanet) ve mesajın iletilmesidir (tebliğ). Peygamberlerin beşer olma nitelikleri de Kur'ân'da özellikle vurgulanmaktadır. Hz. Muhammed'in diger insanlardan ayıran en önemli yönü nedir?
Hz. Muhammed'in diger insanlardan ayıran en önemli yönü nedir?,
Yüce Allah, Hz. Peygamber'i nübüvvetle taltif edince, toplumun tepkisi, öncekilerden farklı olmamıştır. Hâlbuki Allah Resûlü risaleti öncesinde her yönüyle tabiî, sade ve mutedil bir hayat yaşamıştır. Onun Mekke'de en çok dikkat çeken yönü dürüst, güvenilir ve ahlaklı bir kişiliğe sahip olmasıdır. Hz. Muhammed yaşadığına dair kanıt var mı?
Hz. Muhammed yaşadığına dair kanıt var mı?,
Peygamberlerin sonuncusu olması, nübüvvetinin evrensel olması ve şeriatının kıyamete dek baki kalacak olması, bu özelliklerin bazılarıdır. Hz. Muhammed peygamber olduğunu nasıl anladı?
Hz. Muhammed peygamber olduğunu nasıl anladı?,
birkaç peygamber dışında peygamberlerin yaşadığının bir kanıtı yoktur. Peygamber Efendimizin göğsü kaç kere yarıldı?
Peygamber Efendimizin göğsü kaç kere yarıldı?,
Muhammed'in sırtındaki nübüvvet (nebilik-peygamberlik) mührüne, başının üzerinde duran beyaz buluta ve diğer alametlere bakarak onun "son peygamber" olduğunu tahmin etmiş ve Şam'da Yahudiler tarafından öldürülebileceğini Ebu Talib'e söylemiştir. Hz. Muhammed'in örnek olan yönleri nelerdir?
Hz. Muhammed'in örnek olan yönleri nelerdir?,
Konuyla ilgili rivayetleri değerlendiren İbn Hacer, Hz. Peygamberin (asm) ilki çocuk yaşta diğeri de mî'rac öncesinde olmak üzere sadrının iki kez yarıldığı sonucuna ulaşmıştır.(bk. Fethu'l-bârî, 1/460). İsrâ gecesi öncesinde meydana geldiği bildirilen "şerh-i sadr" olayı ise Hz. Bütün peygamberlerin ortak yönü nedir?
Bütün peygamberlerin ortak yönü nedir?,
"Tebliğ sıfatı", bütün peygamberlerin çok önemli bir ortak özelliğidir. Bununla beraber onların sıdk/doğruluk, emanet/güvenilir olmak, fetânet/akıllı ve zeki olmak, ismet/günah işlememek vb. gibi başka ortak sıfatları da vardır. Peygamberimiz nasıl görünüyor?
Peygamberimiz nasıl görünüyor?,
Rüyada Peygamber efendimiz Muhammed aleyhisselamı hakiki şekliyle gören, muhakkak Onu görmüş olur. Çünkü şeytan Onun şekline giremez. Fakat şeytan başka şekle girip görünebilir. Resulullah efendimizi tanımayan kimsenin, bunu ayırması kolay olmaz.