Adıma Şirket Açılmış Ne Yapmalıyım

Adıma Şirket Açılmış Ne Yapmalıyım, Adıma açılmış şirketi nasıl kapatabilirim?, Adıma şirket kurulmasını nasıl engellerim?, E-devlet adıma açılan şirket var mı?, Üzerime şirket açıldığını nasıl anlarım?, E devletten şirket kapatılır mı?


Adıma açılmış şirketi nasıl kapatabilirim?

Adıma açılmış şirketi nasıl kapatabilirim?, Şirketinizi kapatmak istiyorsanız bağlı olduğunuz ticaret sicil müdürlüklerine ve vergi dairelerine bildirimde bulunmanız gerekir. Bu süreçte ticaret sicil müdürlüğüne ticareti veya işi bırakma, tasfiye edilme ve feshedilme belgeleri teslim edilmelidir.

Adıma şirket kurulmasını nasıl engellerim?

Adıma şirket kurulmasını nasıl engellerim?, Kısıtlama işlemini gerçekleştirmek için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, arama kısmına “Ortak / Yetkili Olunmasına Yönelik Kısıtlama İşlemleri (MERSİS)” yazmalısınız. Ardından karşınıza gelen ekranda “Yeni Başvuru” butonuna tıklayarak kısıt türünü seçmelisiniz.

E-devlet adıma açılan şirket var mı?

E-devlet adıma açılan şirket var mı?, Adınıza şirket olup olmadığını öğrenmek için e-Devlet sistemine giriş yaparak arama kısmına “Sahibi / Ortağı / Yetkilisi Olduğum Ticari İşletme veya Şirketler” yazmanız yeterlidir. Karşınıza gelen ekranda herhangi bir şirketin ortağı, yetkilisi ya da sahibi olup olmadığınızı görebilirsiniz.

Üzerime şirket açıldığını nasıl anlarım?

Üzerime şirket açıldığını nasıl anlarım?, MERSİS'e kayıtlı olup Sisteme giriş yapan her kullanıcı, açılan ekranda yer alan “Sorgular” bölümündeki “Firma Sorgu” kısmını kullanarak şirketlerin temel bilgilerine ulaşabilmektedir.

E devletten şirket kapatılır mı?

E devletten şirket kapatılır mı?, e-Devlet Kapısı'nda yer alan hizmetle vatandaşlar, kimlik numaralarına kısıt koyarak, iradeleri dışında şirket ortağı veya yetkilisi yapılmalarını engelleyebiliyor.

Kapatılmayan şirket ne olur?

Kapatılmayan şirket ne olur?, Şirket 1 yıllık süre içerisinde yalnızca tasfiye amacıyla varlığını sürdürür. Tasfiye halindeki şirketin borçları ödendikten ve pay bedelleri geri verildikten sonra kalan varlığı, esas sözleşmede aksi kararlaştırılmamışsa pay sahipleri arasında ödedikleri sermayeler ve imtiyaz hakları oranında dağıtılır.

Kimliğimle işlem yapılmış mı nasıl öğrenebilirim?

Kimliğimle işlem yapılmış mı nasıl öğrenebilirim?, Devletin resmi kişisel bilgi sorgulama adresi E-Devlet sorgulamaları ile kişisel kimlik bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. E-Devlet sitesi üzerinden hakkınızda açılan davalar, sim kartlar veya herhangibir vergi cezası kolayca sorgulanabilir.

Adıma işyeri açılmaması için ne yapmalıyım?

Adıma işyeri açılmaması için ne yapmalıyım?, Bu hizmeti kullanarak, kişiler MERSİS'te kimlik numaraları üzerine kısıt koyarak iradeleri dışında şirket veya işletme ortağı / yetkilisi olarak eklenmelerini engelleyebilmekte ve bu kısıtı kaldırabilmektedir. Buradan ortak ve yetkili seçeneklerinin ikisini de işaretleyerek başvuruda bulunun.

Kimlik Numarasına Kisitlama nasıl yapılır?

Kimlik Numarasına Kisitlama nasıl yapılır?, Bu dönemde TC kimlik numarasını ele geçiren kişiler kimliği kopyalayarak kredi çekebilir ya da çeşitli kurumlara başvuru yapabilirlerdi. Fakat yeni tip kimlik kartlarının kopyalanması mümkün olmadığı için sadece TC kimlik numarası ile herhangi bir işlem yapılamaz.

TC kimlik numarası ile dolandırıcılar ne yapabilir?

TC kimlik numarası ile dolandırıcılar ne yapabilir?, şirketleri, vergi kimlik numarası üzerinden işlem yaparlar. Gerçek kişi olduğu durumlarda, T.C. kimlik numaraları üzerinden firma açılışı yapılır. Adi ortaklıklarda ise vergi kimlik numarası üzerinden işlem yapılabilir.

TC kimlik numarası ile şirket açılır mı?

TC kimlik numarası ile şirket açılır mı?, İnternet ortamında icra takibi sorgulaması e-devlete giriş yaparak gerçekleştirilir. T.C. Kimlik numarası ve E-devlet şifresi ile siteye giriş yaptıktan sonra “icra takibi sorgulama” sekmesine giriş yaparak veya “dava dosyası sorgulama” sekmesine giriş yaparak icra takibi sorgulaması gerçekleştirilebilir.

Hakkımda açılmış icra dosyası var mı?

Hakkımda açılmış icra dosyası var mı?, Şahıs şirketleri, anonim şirketlere nazaran daha kapalı bir yapının olduğu, tek ya da az sayıda ortakla kurulabilen şirketlerdir. Şahıs şirketlerinde ortak ya da ortaklar sınırsız sorumluluğu sahiptir.

Diğer Blog Yazıları
Blog