Türklerin kelimesi nasıl yazılır?
Türklerindir nasıl yazılır?, UYARI: Özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz: Türklük, Türkleşmek, Türkçü, Türkçülük, Türkçe, Müslümanlık, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşmak, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türklerin, Türklüğün, Türkleşmekte, Türkçenin ...
Türklerindir nasıl yazılır?
Türklerindir nasıl yazılır?,
UYARI: Özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz: Türklük, Türkleşmek, Türkçü, Türkçülük, Türkçe, Müslümanlık, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşmak, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türklerin, Türklüğün, Türkleşmekte, Türkçenin ... Türkiyem kelimesi nasıl yazılır?
Türkiyem kelimesi nasıl yazılır?,
Özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz. Bu kelime genellikle Türkler'in şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Türklerin şeklinde olmalıdır. TDK Türküm nasıl yazılır?
TDK Türküm nasıl yazılır?,
Bu kelime genellikle Türkiyem şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Türkiye'm şeklinde olmalıdır. Türklük kelimesi nasıl yazılır?
Türklük kelimesi nasıl yazılır?,
Bu kelime genellikle Türküm şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Türk'üm şeklinde olmalıdır. Türkler eki ayrılır mı?
Türkler eki ayrılır mı?,
25. Özel adlardan türetilen bütün kelimeler büyük harfle başlar: Türklük, Türkleşmek, Türkçü, Türkçülük, Türkçe, Avrupalı, Avrupalılaşmak, Asyalılık, Darvinci, Konyalı, Bursalı vb. Türkün kelimesi nasıl yazılır?
Türkün kelimesi nasıl yazılır?,
UYARI: Özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz: Türklük, Türkleşmek, Türkçü, Türkçülük, Türkçe, Müslümanlık, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşmak, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türklerin, Türklüğün, Türkleşmekte, Türkçenin ... Türkiye gelen ek ayrılır mı?
Türkiye gelen ek ayrılır mı?,
Bu kelime genellikle Türkün şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Türk'ün şeklinde olmalıdır. Ülkemiz nasıl yazılır TDK?
Ülkemiz nasıl yazılır TDK?,
Kurum, kuruluş, kurul, birleşim, oturum ve iş yeri adlarına gelen ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Türkiye Büyük Millet Meclisine, Türk Dil Kurumundan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığının; Bakanlar Kurulunun, Danışma Kurulundan, Yürütme Kuruluna; Türkiye Büyük Millet ... Türk kelimesi nasıl yazılır TDK?
Türk kelimesi nasıl yazılır TDK?,
büyük harfle başlar. Ülkemizin Asya ve Avrupa'da toprakları var. NOT: Yer adlarında ilk isimden sonra gelen “deniz, nehir, göl, dağ, boğaz vb.” tür bildiren ikinci isimler küçük harfle başlar. Ancak, ikinci isim özel isme dahil ise ve ikisi birden kastedilen kavramı karşılıyorsa, ikinci isim de büyük harfle başlar. Ne mutluyum Türküm diyene?
Ne mutluyum Türküm diyene?,
Türk kelimesi çoğul eki aldığında kesme işaretiyle ayrılmaz. TDK ve Dil Derneği bu konuda hemfikirdir. Aynı durum İngilizler, Almanlar, Araplar gibi diğer milletlerin yazımında da geçerlidir. Kürt'ün nasıl yazılır?
Kürt'ün nasıl yazılır?,
"Ne mutlu Türk'üm diyene", Mustafa Kemal Atatürk'ün, 1933 yılındaki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında verdiği Onuncu Yıl Nutku'nun son cümlesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk yıllarında, bağımsızlığa kavuşmak ve ülkenin gelişimini sağlamak için gerekli olan kimlik duygusu vermek üzere söylenmiş bir sözdür. Türk kelimesi cümle içinde nasıl yazılır?
Türk kelimesi cümle içinde nasıl yazılır?,
İlçe ismi olarak yazıldığında büyük harfle yazılır. Ancak diğer anlamlarda bu kelime genellikle kurtün şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kürtün şeklinde olmalıdır.